Jag befinner mig i mitt pandemisk träningsrutin där jag måste undra om sessionen var för lätt om jag avslutade ett träningspass utan att ha skrek i frustration. Oavsett om det beror på att jag har tröttnat eller blir starkare, har jag kämpat för att hitta träningsvideor som passar mina behov. Visserligen är jag också mycket picky – Jag blir irriterad av tränare som är för peppiga, pratar för mycket om sig själva eller inte ger tydliga instruktioner. Jag letar också specifikt efter danskardioklasser med fantastisk musik eller timlång avancerade yogasessioner. Så det begränsar mina alternativ. 

När Apple introducerade Fitness + tidigare i år blev jag fascinerad. För 10 dollar i månaden erbjuder företaget en mängd olika träningsvideor och lovar att nya kommer att läggas till ofta. Detta koncept är naturligtvis inte nytt – företag som Peloton, Daily Burn, Alo Yoga och ClassPass har betjänat sina medlemmar on-demand-videor sedan innan pandemin. Det finns också massor av gratis träningsinnehåll på YouTube och Instagram. Men Apples tjänst är tätt integrerad med sin smartwatch-linje, som visar mätvärden som varaktighet, hjärtfrekvens och framsteg på din handled. Apple Music låter dig också se vilka låtar som kommer att spelas i förväg och lägga till dem i din spellista. Dessutom inkluderar Fitness + yoga- och danslektioner, vilket passar mig bra.

Innan jag testade Fitness + förlitade jag mig mest på Chromecasting ClassPass videor och min lokala yogastudios prenumerationstjänst. Ingen av dessa erbjuder någon form av smartwatch-integration, men de ger de typer av träning och träning jag letar efter. Att producera innehåll som ser professionellt ut är lätt nog – många spelare som Peloton och Alo Yoga utmärker sig på det – men det är Apple Watch-integrationen som skiljer Fitness + ifrån varandra. 

Äpple

På tal om det, låt oss få en sak ur vägen: Du behöver en Apple Watch för att använda Fitness +. Tjänsten är utformad för att användas med den. Även om du burk starta träningspass utan att ha på dig klockan, du måste ha en kopplad till ditt konto för att få tillgång till Fitness +. Alla Apple TV-apparater kommer att ha appen installerad, och när du klickar på Fitness + kommer genomsökningsrutan att söka efter Apple-klockor i närheten innan den startar programmet. Om den upptäcker att ingen finns i närheten kan du inte starta appen. När du har valt ditt träningspass trycker du på ”Låt oss gå” på din iPhone (eller iPad eller Apple TV) så klockan vibrerar och visar en uppspelningsknapp för att börja sessionen när du är redo. 

Läs också  Apple har iCloud-aktiveringsproblem vid värsta möjliga tid (uppdaterad)

När du tränar visas mätvärden som din hjärtfrekvens, förfluten tid och dina framsteg mot dina aktivitetsringar på skärmen. När en tränare ropar ut en tidsinställd uppsättning – 30 sekunder burpees, säg – en nedräkningsklocka visas också. Jag älskar det här, eftersom inte alla tränare gör det enkelt att hålla reda på hur länge du har hoppat (och vissa är bara dåliga att räkna). Det finns också något som Apple kallar ”brännfältet”, som mäter din prestanda mot andra användare och visar var du placerar. Brännfältet är motiverande, men det visas bara på vissa videor som HIIT-träningspass. Det var frånvarande i yoga- och danslektionerna jag provade. Pelotons träningsapp erbjuder liknande information på skärmen, men den är inte lika sofistikerad.

Som du förväntar dig är det bästa med Fitness + hur det integreras över Apples enheter. I min gamla rutin skulle jag spänna på Apple Watch för att logga min aktivitet, trycka på play på min fjärrkontroll och sedan trycka på start på min handled. När jag hoppar omkring måste jag titta på klockan för att se hur det gick med mig – Apples tjänst gör det enkelt att se. Ofta glömde jag att starta eller avsluta sessioner och jag klockade felaktiga varaktigheter. Med Fitness + startar och avslutar Watch-träningen med videon så att du inte behöver tänka på det. 

Det är något du inte hittar på tjänster från Fitbit och Samsung, som också erbjuder träningsinnehåll tillsammans med deras bärbara datorer. I likhet med Fitness + kostar Fitbit Premium $ 10 per månad och inkluderar ett Coach-program med enkla träningsvideor och guider om näring, sömn och meditation. Samsung Health är gratis, och du kan spela dess träning på Samsung-TV-apparater också, men det mesta av innehållet kommer från tredje part. Kanske är Apples hårdaste konkurrens Peloton, men det är dyrare till 13 $ i månaden. Dessutom, för att få liknande mätvärden på skärmen, måste du betala norr om $ 2000 för en av företagets löpband eller cyklar – vid vilken tidpunkt månadsavgiften skjuter upp till $ 40. (Den billigare prenumerationen är för människor som inte äger företagets träningsmaskiner.)

Apple överträffar lätt tävlingen om integrering av klockor, men det gör inte ens en fitnesstjänst. Kvaliteten på träningen i sig är en enorm faktor att tänka på. Fitness + erbjuder ett anständigt utbud av aktiviteter, inklusive yoga, dans, kärnövningar, styrketräning, högintensiva intervaller, löpbandslöpning, rodd och inomhuscykling, för dem som har tillgång till lämpliga maskiner. Det finns också en introduktionsdel för nybörjare för att komma igång med grunder som rätt form eller hur du ställer in din roddmaskin korrekt. Resten av videoklippen går mellan fem och 45 minuter, och medan du kan söka efter tränare, musik, varaktighet och aktivitet kan du inte filtrera efter svårighetsgrad.

Läs också  Adobes Fresco-målningsapp finns nu tillgänglig på iPhone

Jag blev förvånad när jag befann mig att välja en video baserat på vilken typ av musik, även i icke-träningspass. Jag valde en kärnsession utan preferens för en tränare och baserade mitt beslut helt på det faktum att det skulle spela optimistiska hymner. När du hittar ett träningspass du gillar kan du spara det på din iPhone, men det här alternativet var inte tillgängligt på Apple TV. 

Äpple

Uppriktigt sagt verkar alla träningspass på Fitness + tillgodose nybörjare. Apple säger på sin webbplats att tjänsten ”skapas för alla från nybörjare till experter” och att alla videor erbjuder modifieringar för alla nivåer. Medan jag uppskattar det i teorin var ingen av yogafilmerna i praktiken tillräckligt utmanande. Jag försökte två 45-minuters videor och några kortare alternativ, och fann mig själv sakna de hårdare poserna och grejerna från mina vanliga lektioner. 

Jag tyckte också att dansklasserna var ganska enkla, även om de fick min hjärtfrekvens upp. De träningspass som jag tyckte mest var utmanande var HIIT och kärna. Yoga uppfattas ofta som lågintensiv och nästan avkopplande, men så är det inte riktigt. Med detta sagt fortsätter valet på Fitness + bara denna myt.

Bortsett från det har jag inte många klagomål på själva träningen. Varje tränare jag stötte på var mycket trevlig. Tränarna visas också i varandras videor som säkerhetskopierar ledningen och visar sig vara modifieringsexempel. Dessa komo är roliga – jag gillade att se min favoritdanscoach LaShawn i ett yogaträning, till exempel. Jag tyckte också att det var intressant att se en expert i en kategori visas i videor där de kanske är mer nybörjare. 

Äpple

En annan sak som tränarna gjorde var att använda American Sign Language (ASL) för att välkomna användare som kan vara döva eller hörselskadade. I slutet av många träningspass som jag provat undertecknade tränare till exempel ”tack”, till exempel. Det är en fin touch, men jag tror att mer kan fortfarande göras. I vissa träningspass, som yoga, kan du tappa skärmen ur sikte i ställningar som nedåtgående hund eller barns ställning. Dessa situationer gör det svårt för hörselskadade att veta när de ska gå vidare eller gå upp igen. Något så enkelt som en haptisk ledtråd på klockan kan göra Fitness + mycket mer tillgängligt.  

Läs också  GoPro's Hero 9 Black är större, bättre och möjligen billigare.

Inklusion är viktigt, och med Fitness + gör Apple sitt bästa för att välkomna de nya som tränar till en värld av hemmaträning. Men det kan göra bättre på att inkludera mellanliggande och avancerade användare också. Med tiden kommer nybörjare att förbättras och kan snabbt hitta Fitness + inte längre utmanande. Detta är en tillräckligt enkel fråga för att ta itu med, åtminstone – Apple kan enkelt lägga till fler videor med större svårighet över tiden. Den goda nyheten är att Fitness + med sin utmärkta teknik har lagt grunden för en tillfredsställande tjänst som kan växa med sina användare.